Biografie

BOOKING:

Jos Veldhuizen

Phone: +31 6 1202 1620

Email: info@jayveeband.nl

BIOGRAFIE

Jos Veldhuizen kreeg al vroeg met muziek te maken, samen met zijn tante zong in zijn kinderjaren Volksliedjes. Hoewel het niet direct zijn smaak was proefde hij wel de emotie die zang kan opwekken en dus wilde hij zanger worden.


Zijn oudere broer die op de Holland-Amerikalijn vaarde, kwam regelmatig met LP’s thuis die het begin waren van de soul, blues en de“pop”muziek. Lovin’Spoonfull, Sinatra, The Platters, Fats Domino, om er maar een paar te noemen.

Ondanks zijn liefde voor muziek wilde Jos eigenlijk circusartiest te worden .Gelukkig koos toch voor de muziek wat hij nu al zo’n kleine 50 jaar doet.

Op zijn 13e richtte hij een band op met The Stones, Beatles,Manfred Mann, Dave Berry e.a als repertoire.Vanaf zijn 15e werd hij zanger bij Maddox, gevolgd door 4 jaar Teaser met Adje van de Berg en vanaf zijn 30e bij Flavium.

Jos schrijft veel nummers en sommige bleven op de plank liggen. Dit vond hij zonde en besloot er zelf iets mee te gaan doen. In 2010 stelde hij een band samen met oude bekenden en uit de bands waarmee hij gewerkt heeft met als resultaat de CD “Power of Love”.

Hoewel je soms nog voelt dat hij zoekende is proeft deze Cd naar meer. Met de JayVeeBand, een mix van Blues, Rock en Ballads, zal je snel beamen dat deze band potentie heeft.


Ga ze horen en zien.

Muzikale bio Kees Kees Luijendijk (1956) zegt over zichzelf; “ik ben één van de gitaristen van de JayVeeBand. Muzikaal gezien liggen mijn eerste herinneringen in de jaren zestig bij de blues en daaraan verwante rock muziek.

Ook country en pop horen hierbij want die ontdek je vanzelf wanneer je je gaat verdiepen in de muziek van de sixties.


Zelf muziek maken was de volgende stap en verschillende bands hebben vanaf begin jaren zeventig een rol gespeeld in mijn muzikale leven. Ik ben daarnaast een groot liefhebber en verzamelaar van gitaren en versterkers uit de vijftiger- en zestiger-jaren, de periode waar mijn muzikale inspiratie uit voortkwam.

Door deze interesse kwam ik in contact met Anne-Geert Bonder van Flavium. Toen ik in 1999 in de regio Apeldoorn kwam wonen werd dan ook al snel de Blueshop opgericht, een vriendenband waarin behalve wij beiden ook andere Flavium- en oud Flavium muzikanten zaten.

De muzieksoort die de Blueshop maakte was dan ook behoorlijk geworteld in de blues en sixties muziek, hoewel wij zelf ook wel spraken van bruine muziek om hiermee aan te geven dat ook hedendaagse muziek zeer zeker authentiek en doorleefd kan klinken.


Toen de Blueshop niet meer zo eenvoudig te combineren viel met de toegenomen activiteiten van Flavium zijn we, zoals het heren betaamd, in goed overleg gestopt met de Blueshop, maar niet met de vriendschap. Daarom is het niet verwonderlijk dat Jos Veldhuizen voor zijn eigen project, de JayVeeBand, onder meer ook met mij contact zocht om weer met elkaar te gaan spelen.


In de JayVeeBand komen dan ook de nummers van Jos samen in een spannende mix van muzikale achtergronden en invloeden van de verschillende bandleden waardoor er een heel interessant muzikaal concept ontstaat”.

Peter van Eijk, is bassist en onlangs door Jos Veldhuizen gevraagd om bij de JayVeeBand te komen spelen. Ze kennen elkaar al van vorige bands, zaten samen o.a. in Maddox en Teaser met Ad Vandenberg. Later ging ieder zijn eigen weg, om vele ervaringen rijker, nu toch weer bij elkaar terug te komen. De gezamenlijke invloeden – en opvatting over muziek zijn, evenals de vriendschap, altijd gebleven.

Op mijn zesde begon ik mijn muzikale aktiviteiten; pianoles (klassiek). Acht jaar later werd ik gevraagd in een schoolbandje; er was nog een basgitarist nodig. Bij muziekhandel Servaas in Den Haag kocht ik een tweede-hands Hofner basgitaar.

Er werd toen erg veel muziek gemaakt en gejamd in de hofstad. Het was een goede tijd voor muzikanten.


Na de middelbare school studeerde ik een jaar contrabas aan het Haags Conservatorium. Rond mijn veertigste verruilde ik de basgitaar voor de elektrische gitaar. In die periode verhuisde ik ook richting Apeldoorn. Nadat ik zeven jaar bij Sound Selection in de Achterhoek had gespeeld, vormde zich hier de Backdoor bluesband, waar ik als gitarist al met Hemmy (drums) begon te spelen (1997). Hier kwam uiteindelijk de band Dusk uit voort.


Momenteel zet ik me in voor de JayVeeBand, in de hoop een goede bijdrage te leveren voor de tweede CD.

Ik ben Hemmy Fokkens (1950), slagwerk (Mapex Pro) en een (Tama Superstar), woon in Apeldoorn, getrouwd 3 zonen en 5 klein kinderen.

Ik ben op 13-jarige leeftijd voor het eerst gaan drummen. Op 15-jarige leeftijd mijn eerste bandje (Ten Feed Five)

Later in diverse bands gezeten, o.a. Les Barbouzes in de zestiger jaren een regionaal bekende band en Progress (een van de eerste bluesbands in Apeldoorn 1966). Ben in 1972 gestopt (kleine kinderen) en heb de draad in 1995 weer opgepakt in de  Huisband van het Bluescafe in Apeldoorn, met oa. Lex Kemper op gitaar.

Daarna diverse bands, Vintage Blues Band (Frans Sitanala op gitaar), Zuma (Kees Terwel op gitaar), Backdoor Blues Band, Devlin, Dusk. In deze laatste band met oa. Marq van Mazijk op toetsen en Theo Wagemans op gitaar drum ik nu  nog.

 

En dan nu in de JAYVEEBAND die veel eigen nummers brengt wat voor mij een nieuwe uitdaging betekent, ik heb er zin in!!

Ik ben mijn zangcarriere begonnen op 10 jarige leeftijd in een combo van mijn ouders.

Als de benjamin van het combo speelde ik gitaar en zong ik met mijn jonge ijle stemgeluid met Kerst ‘stille nacht heilige nacht’.

Gegrepen door muziek heb ik sindsdien vele malen gezongen in diverse koren en Bands.

In het jaar 2009 werd "Ladies First" opgericht. Ik maakte deel uit van dit damestrio, dat als grap werd opgericht voor het voorprogramma van de hardrockband "Booze".


Tegenwoordig treed ik op in nieuwe bezetting van "LadieZfirst "


Jos veldhuizen vroeg mij eind 2012 of ik zijn band wilde versterken.Ik wil graag deel uitmaken van zijn inspirerende muzikale ambities. Met veel enthousiasme is er inmiddels een lange set-list met geweldige nieuwe nummers !

Laat de optredens maar komen !

Zingen is geweldig!


Het geeft me energie en van mooie harmonieën/koortjes word ik helemaal blij. Ik heb in het verleden bij zowel bands als vocalgroups gezongen en heb zangles gevolgd bij verschillende docentes. Daarnaast heb ik enkele jaren piano- en gitaarles gehad. Het zingen van de backing vocals bij de JayVeeBand vind ik een feestje en ook een uitdaging. Omdat het eigen nummers zijn worden de zanglijnen zelf bedacht, gaaf om daar creatief mee bezig te zijn. Naast de JayVeeBand zing ik bij vocaal ensemble Embrace, ons repertoire bestaat uit a capella folk, jazz en close harmony songs.

Altijd al actief met muziek en techniek bezig geweest.


Techneut Robert (1961) begon zijn “geluidsman” activiteiten halverwege de jaren 90 bij de Apeldoornse top 100 coverband Feedback. Door zijn drukke baan moest hij in 2006 helaas afscheid nemen van deze band. Toch is hij in de jaren daarna altijd actief gebleven als freelance geluidsman met eigen geluidsapparatuur.


Omdat het bloed kruipt waar het niet kan gaan is hij sinds 2015 de vaste geluidsman bij de JayVeeBand

Copyright @JosVeldhuizen

HOME  - MEDIA  -  AGENDA  - BIOGRAFIE  -  CONTACT